TV-benk med TV i en stue med sofa, sofabord og skjenk

Finn riktig tvbenk til stuen din

En TV er kanskje ikke det vakreste interiøret, men den rette tvbenken, en som matcher de øvrige møblene dine, som er stilig og gjenspeiler din smak, det kan hjelpe.  

Selv om du foretrekker å ha TV`n hengende på veggen, kan en TV-benk fungere som et anker i stuen din, samt være en god oppbevaringsløsning for alle tingene som hører med til ditt underholdningssenter. En lukket tvbenk med skuffer eller dører kan skjule både ledninger og kabler fra dine elektroniske enheter, samt manualer, fjernkontroller og lignende.

TV-benker kommer i forskjellige størrelser, utseende og med ulike egenskaper. I denne guiden vil vi veilede deg gjennom hensynene du må ta for å kunne velge benken som passer best til dine behov. 

Høyde, bredde, dybde og maks belastning 

Det er noen grunnleggende aspekter å vurdere til å begynne med: Hvor mye plass har du tilgjengelig for TV-bordet, samt hvor stor og tung er TV-en din? 

Det er selvfølgelig viktig at du har plass til TV-benken, og at den er stor og solid nok til TV-en din hvis du vil at den skal stå på benken. Så du må først og fremst måle plassen, TV-en, og undersøke vekten på TV`n slik at du kan begrense alternativene:  

Bredde: Som en generell tommelfingerregel bør TVbordet være omtrent 20-30 cm bredere enn TV-en for å få et pent, balansert utseende. Med en bred TV-benk har du også plass til dekorativt nips ved siden av fjernsynet. 

Høyde: Tenk litt på høyden på TV-benken. De varierer mellom 40-55 cm, og dette påvirker selvfølgelig høyden på TV-en hvis du velger å plassere den på benken. Dersom du plasserer midten av TV-en i øyehøyde når du sitter i din favorittlenestol eller sofa, unngår du å anstrenge nakken.  

Dybde: Har du en flatskjerm-TV eller ønsker du å henge TV`n på veggen over benken? Da vil en smal tvbenk med en dybde på 35-40 cm trolig være nok. Hvis ikke, kan det være lurt å velge en dypere mediabenk. 

Belastningskapasitet: Kontroller vekten på TV-en slik at du er sikker på at den er innenfor benkens maksimale belastning. 

Ekstra oppbevaring i stuen 

En av de store fordelene med en TV-benk er den ekstra lagringsplassen du får. Med en TV-benk med oppbevaringsmuligheter som hyller, skuffer eller dører, kan du gjemme bort både elektroniske enheter som spillkonsoller samt kabler og rot som DVDer, plater eller magasiner. 

Dører og skuffer har hver ulike fordeler. Du kan lettere ha en spillkonsoll bak en dør, mens skuffer er ideelle for manualer, fjernkontroller og lignende. Skyvedører krever mindre plass enn både skuffer og vanlige dører, da de er integrert i TV-benken. 

Selv om TV-benken kun består av åpne hyller, kan den fortsatt hjelpe deg med å holde et stramt utseende hvis du legger til noen dekorative kurver. Da holder det tingene dine samlet. Det vil også gjøre det lettere for deg å finne tingene dine og gi deg muligheter for å style TV-benken din på en personlig måte.  

Trenger du mer oppbevaringsplass i stuen? Les vår guide for å velge riktig vitrineskap.

Farge, materiale og stil 

Det overordnede temaet i stuen din spiller en avgjørende rolle når du skal velge den perfekte tvbenken. Du må bestemme hvilken stil du liker og hva som passer til dine eksisterende møbler. En lyst TV-bord kan gi rommet et luftig uttrykk, mens en mørk benk kan bidra til et mer eksklusivt uttrykk. Vurder også om du vil ha et design som utfyller din eksisterende innredning, eller noe mer dristig som skaper en iøynefallende kontrast i stilen. 

Bena vil forsterke det luftige uttrykket, mens en sokkel kan gi rommet et mer solid eller jordet uttrykk. 

Selvfølgelig trenger du ikke en TV for å benytte en TV-benk. Det er et allsidig møbel, på linje med et konsollbord, som kan tjene stuen med både ekstra oppbevaring og økt grad av styling. Ofte glemmer vi disse behovene når vi innreder en stue, helt til vi en dag finner eiendelene våre spredt rundt eller annen innredning tilfeldig plassert i vinduskarmen. En TV-benk kan være akkurat det du trenger både for å holde stuen ryddig og stolt kunne få frem din personlige stil i møbelvalget.

Utforsk mer

Den ultimate sofaguiden: Hvordan velge riktig sofa

Den ultimate sofaguiden: Hvordan velge riktig sofa

Den ultimate guiden til gardiner og solskjerming

Den ultimate guiden til gardiner og solskjerming

Innkjøperens boligtekstilfavoritter

Innkjøperens boligtekstilfavoritter

Innred hybelen på budsjett

Innred hybelen på budsjett