Ta vare på madrassen med en madrassbeskytter

Madrassbeskytteren skåner madrassen og sengetøyet. Den tar vare på madrassen din og kan dermed forlenge levetiden på madrassen. Et vanntett laken som et tisselaken beskytter madrassen din mot tisseuhell, svette og annen væske.

En madrassbeskytter eller et tisselaken blir et lag mellom sengetøyet og overmadrassen som beskytter madrassen din. Velg mellom fasongsydd laken, laken med elastiske stropper eller elastiske kanter på tisselakenet. 

Madrassbeskyttere kan vaskes på 60 grader, noe som forbedrer sovemiljøet ditt. Les mer om madrassbeskyttere i vår utfyllende guide. 

Hva er forskjellen på en madrassbeskytter og en overmadrass? 

En overmadrass er en omtrent 5 cm tykk madrass som lar deg endre hvordan sengen din føles når du ligger på den. Det forlenger også levetiden til madrassen. En overmadrass kan forbedre komforten av både nye og gamle senger. 
En madrassbeskytter er betydelig tynnere og tjener først og fremst et hygienisk formål. En fordel med en madrassbeskytteren er at den er veldig enkel å rengjøre. Derimot er det bare noen få overmadrasser som tåler maskinvask. En madrassbeskytter vil også forlenge levetiden til din underliggende madrass ved å absorbere fuktighet og smuss før det når madrassen.

Hvilken størrelse skal madrassbeskytteren ha? 

Størrelsen på en madrassbeskytter bør samsvare med størrelsen på madrassen. Dette handler først og fremst om komfort, men det får også sengen din til å se bedre ut. Hvis du har en enkeltseng, en dobbeltseng eller en ekstra stor kontinentalseng, vil du mest sannsynlig trenge en madrassbeskytter i en av standardstørrelsene.

Smal enkeltseng 75 x 200 cm
Standard enkeltseng 80-90 x 200 cm
Ekstra bred enkeltseng 120 x 200 cm
Smal dobbeltseng 140 x 200 cm
Dobbeltseng/Kontinentalseng 150 x 200 cm
Bred dobbeltseng/kontinentalseng 160 x 200 cm
Bredere dobbeltseng/kontinentalseng 180 x 200 cm

Det er alltid lurt å dobbeltsjekke dimensjonene på sengen din for å sikre at du ikke ender opp med en overmadrass med feil mål.