Dyner i dun og fiber til dine behov

En god natt søvn er essensielt for helsen din og for å sikre en god nattesøvn er det viktig å velge riktig dyne. Vi har et stort utvalg enkeltdyner og dobbeldyner i alle prisklasser slik at du skal finne den dynen som passer ditt behov. Velg mellom dundyne, vektdyne, fiberdyne, sesongdynejuniordyne og babydyne.

Vi tilbyr opptil 10 års garanti på dyner med både natur- og fiberfyll fra GOLD sortimentet.

Det er mange hensyn du må ta når du skal kjøpe ny dyne. Du burde blant annet tenke på dynens isoleringsevne, vask, fordelene til ulike typer fyll og om du trenger en spesialdyne.

I vår dyneguide finner du all informasjon du trenger til å velge riktig dyne.

Hva er best av naturfyll og fiberfyll?

Hos oss finner du dyner og dobbeldyner fremstilt med enten naturfyll (dundyner og fjærdyner) eller fiberfyll. Hvilket fyll du foretrekker, er en smakssak.

Naturfyll består vanligvis av dun og fjær, men kan også bestå av andre naturlige materialer som silke, bomull og ull. Fordelen med naturfyll er at det er luftig og former seg enkelt rundt kroppen din.

Syntetisk fyll består av polyesterfibre som er lagd for å ha samme kvaliteter som naturfyll, men til en lavere pris. Fiberfyll kan i tillegg transportere fuktighet bort fra kroppen. Fyllet i disse dynene veier mer for å kunne gi tilstrekkelig med varme og er derfor ofte tyngre enn dyner med naturfyll.

Se hvilke dyner som er innkjøperens egne favoritter.

Sov godt med en vektdyne

Vi har også vektdyner fra CURA PEARL. Som navnet tilsier veier vektdyner betydelig mer enn vanlige dyner fordi er fylt med små glassperler. Det faste, men gode trykket vektdynen skaper fører til en økt frigivelse av hormoner som bidrar til å skape velvære samtidig som nivået av stresshormoner faller og nivået av søvnhormonet øker.

Les mer om vektdyner på bloggen vår.

Helårsdyne eller sesongdyne?

Mange sover med den samme dynen året rundt, men det mest optimale er to dyner, en sval sommerdyne og en varmere dyne om vinteren. Da unngår du å bli svett om sommeren og å fryse om vinteren. Samtidig holder dynene dine lenger.

Det er mange valg som skal tas når du skal ha nye dyner. Skal det være fiber- eller naturfyll? Skal det være en dobbeldyne? Er en ederdunsdyne verdt investeringen? Hvor varm skal dynen være? Og hvor lang skal den være?

I vår dyneguide får du hjelp til å finne dynen som passer dine behov.

Se også vår puteguide for å finne den riktige puten som passer til din sovestil.

Hvilke mål skal jeg ha på dynen min?

Hva er egentlig forskjellen på en barnedyne og hvilke mål passer til sprinkelseng? Hvor lang er en ekstra lang dyne? Vi hjelper deg med å finn riktig størrelse på dynen.

  • Vugge eller vogn - 65x80 cm
  • Sprinkelseng - 80x100 cm
  • Juniordyne - 100x140 cm
  • Vanlig dyne - 140x200 cm
  • Ekstra lang dyne - 140x220 cm
  • Dobbeldyne -  200x220 cm
  • Ekstra bred dobbeltdyne - 240x220 cm