Salongbord til stuen i ulike design

Stuebordet er i tillegg til din sofa stuens midtpunkt. Det riktige bordet er et dekorativt møbel som komplimenterer sofaen din. 

Hos oss finner du sofabord, hjørnebord og sidebord i flere ulike farger, design og størrelser. Du finner garantert et bord som passer din stil. Velg mellom moderne glassbord, klassiske trebord i eik eller bambus, eller minimalistiske stuebord eller sidebord med marmor- og betong-look.

Kombiner gjerne stuebordet med et lunt gulvteppe for å skape en varm og avslappet stemning.
Her finner du flere gode tips til innredning av stue og resten av hjemmet.

Hvilket sofabord skal du velge?

Før du kjøper et nytt stuebord må du tenke gjennom hvilke behov du har:

 • Hvordan bruker du din egen stue? 
  Hvis du spiser ofte foran TV-en er det for eksempel en god idé å velge ut et bord som er litt stort. Eller skal du kun benytte bordet som et lite kaffebord? 
  Har du behov for et arbeidsbord kan det være lurt å ta en titt på våre skrivebord, for salongbord gir ikke optimal ergonomi for en lang arbeidsdag. 
   
 • Ønsker du et stort eller lite bord?
  Hvis du har en liten stue kan det være fint at ikke møbelet spiser opp all plassen du har. Da kan det være lurt at salongbordet er litt mindre, eller et nett hjørnebord. Runde bord tar gjerne mindre plass enn firkantede. Går du for et eller flere småbord så er det lettere å skyve de til siden når du skal ha hjemmetrening i stuen.
   
 • Hvilke materialer, farger og stil ønsker du?
  Et hvitt stuebord kan oppleves nettere enn et sort bord. Eik og naturmaterialer passer med de fleste andre farger i innredningen. Et trebord med spiler eller ribbe detaljer vil gi hjemmet en mer organisk preg. 
  Gi stuen et eksklusivt preg med et bord i glass med gullben. En overflate i marmor stil kan også gi et eksklusivt uttrykk. 
  Eller kan også skape mer liv i hjemmet med et sidebord i en sprek farge som rosa, brun, fersken, grå eller olivengrønn. 
   
 • Skal bordet være rundt eller firkantet?
  Det er veldig trendy med runde bord. Har du små barn så kan et rundt bord være en fin måte å unngå skarpe hjørner. Har du en hjørneløsning i stuen kan et mindre avlastningsbord være midt i blinken for planter, eller som lampebord.
   
 • Hva med et settbord?
  Flere av våre bord kommer i sett som kan kombineres med hverandre. Et salongbordsett kan tilføre høydeforskjeller til innredningen og et spennende uttrykk. 

Les alle våre tips til innkjøp av sofabord her.

Salongbord og hjørnebord i ulike størrelser og utforminger

Sofabord med hylle under er ideelle for ting du vil ha lett tilgjengelig. Her kan du legge dagens aviser, laptopen eller favorittboken din, så er den alltid lett tilgjengelig.  

Mange mindre sofabord fungerer også som hjørnebord eller sidebord. Sidebord er en enkel måte å fornye stuen på. Det er en dekorativ måte å løfte en plante fra gulvet. Skap et koselig hjørne i stuen med et lite hjørnebord som også kan fungere som avlastningsbord til kaffekoppen eller andre småting. Her kan du også dekorere med ting som lampe, levende lys eller en vase med blomster i, eller en potteplante.

Pynt opp i stuen

Få det hjemmekoselig ved å legge til det lille ekstra som bordpynt og dekor. Eller en potteplante på avlastningsbordet. Du kan også gi stuen et helt nytt uttrykk ved å bytte ut pynteputer og pledd med sesongens farger.