Lys og servietter skaper koselig stemning

Pynt opp hjemmet og skap en hyggelig atmosfære med levende lys og pene servietter. Hos oss finner du et bredt utvalg av stearinlys, kubbelys, telys og kronelys. Vi har også duftlys og LED lys. Den umiddelbare fordelen med et LED-lys er at den er oppladbar.

Gi det lille ekstra til borddekkingen med passende servietter som står i stil til valget av bordduk eller løper. Vi har både ensfargede og mønstrede papirservietter. Ønsker du en serviett du kan vaske og bruke flere ganger er våre stoffservietter kanskje det du er på jakt etter. Se også vårt utvalg av kjøkkenutstyr og finn det perfekte servise og tallerkner til borddekkingen din. Dekorer gjerne bordet med en flott vase og en bukett blomster eller kunstige blomster

Pynt også bordet med en dekorativ lysestake eller telysholdere.

Hva slags lys bør du velge? 

Stearinlys, telys og kubbelys har alle sine fordeler og bruksområder. Her vil vi fremheve noen av disse. 

Stearinlys laget av ren stearin har fordelen av å brenne jevnt og langsomt, noe som gir en mer stabil og langvarig flamme.
Høyden på stearinlysene varierer, men lange lys vil kunne gi et mer luksuriøst uttrykk. Uttrykket kan også forsterkes med lysestaken du velger å benytte.
Stearinlysene avgir minimalt med sot og røyk sammenlignet med andre typer lys, noe som gjør dem til et miljøvennlig alternativ.
Velg mellom ulike farger og detaljer blant våre stearinlys og kronelys. 

Telys er små og kompakte lys som kommer i en metallkopp. De er praktiske fordi de er enkle å plassere og bruke. De vil naturlig skape en mindre ruvende borddekorasjon som gjør det lett å se gjestene på andre siden av bordet. 
På grunn av deres størrelse og konstruksjon, brenner telys vanligvis i kortere tid enn større stearinlys, men de er ideelle for å skape stemning og atmosfære i mindre områder.
Telys kommer ofte i pakker og er rimelige, noe som gjør dem økonomiske for daglig bruk eller større arrangementer.

Kubbelys er større og mer solide lys som gir en kraftig og langvarig flamme. De er ideelle for å skape en dramatisk effekt eller belyse større områder.
På grunn av deres størrelse og varighet, er kubbelys ofte brukt som sentrale dekorasjoner i arrangementer som bryllup, middager og fester. Skap en spennende komposisjon ved å bruke kubbelys i ulike høyder når du dekker bordet. 
Velg mellom ulike farger og benytt passende lysholdere for å matche ethvert stil eller tema.
 

Gode råd til å fjerne stearin

Har du brukt ekte stearinlys med levende flamme er det fort gjort å søle litt stearin. 

Er uhellet ute og har du sølt stearin, kan det gi flekker. Men det behøver ikke være vanskelig å fjerne stearinen igjen.

  1. Fjern stearin fra harde overflater - ikke bruk skarpe gjenstander, men en negl eller vann og såpe.
  2. Bruk en mild såpeblanding med en oppløsning av såpe og vann.
  3. Stryk duken din eller legg den i fryseren
  4. Stearinflekker på gulvtepper - bruk samme metode som en duk. Skrap først vekk stearinen.
  5. Smelt stearin av dine lysestaker i ovnen.