Flott sittebenk til terrassen og balkongen

En hagebenk gir rom for avslapping og kan være et sted du kan sitte og nyte hagen din. Hagebenken gir også mulighet for fleksibel sitteplass fordi den også kan brukes som skammel eller bord ved behov. Dekorer gjerne benken med sitteputer som gir økt komfort. 

En sittebenk er fin å bruke sammen med et hagebord som erstatning for, eller som et tillegg til dine hagestoler

Det er vanligvis plass til 2-3 personer på en utebenk. Hos JYSK har vi mange forskjellige utebenker med og uten ryggstøtter og armlener, så det er enkelt å finne en benk som passer til din behov og matcher dine øvrige hagemøbler.

Valg av materiale til hagebenken

Det kan være en fordel å velge en utendørs benk eller en terrassebenk i et materiale som ikke krever mye vedlikehold. Kunstig tre, fibersement og polyrattan er værbestandige materialer som tåler overvintring utendørs på terrassen. Hvis du velger å kjøpe en trebenk i hardtre i stedet, krever det litt arbeid ettersom den tar seg best ut hvis du oljer den hver sesong.

Er du på jakt etter mer bærekraftige hagemøbler kan du se etter hagemøbler merket med FSC®. Les mer om FSC®-sertifisering her.

 

Nyt uteplassen fra en parkbenk

Med sittebenker kan du også ordne en koselig krok i hagen hvor du kan nyte solen og skape en god atmosfære. Liker du blomster kan du bruke den som en blomsterbenk og dekorere benken med krukker og hagepotter med diverse planter i. Benken kan selvsagt også brukes som ekstra sitteplasser når du får gjester. Parkbenker på uteplassen gir rom for en liten pustepause og mulighet for å nyte en kopp kaffe i solveggen.