Lars Larsen hadde en drøm

Det startet med en ung mann fra Thy-området i det nordvestlige Danmark med hodet fullt av idéer og energi, og som etter endt læretid i en tekstilforretning og senere i en møbelforretning fikk tanken om å selv starte en kjede av sengetøyslagre.

Den unge mannen var Lars Larsen. Han hadde ikke mange penger, men mange idéer. Og kombinert med masse energi og pågangsmot, lykkes Lars Larsen å finne noen leverandører samt en liten pengeinstitusjon som ville satse på ham. Pengeinstitusjonen var Nørresundby Banks avdeling i Vodskov.

Startskuddet gikk i Aarhus

Larsen var på det tidspunktet allerede fast bestemt på å åpne en hel kjede butikker. Derfor var det likegyldig hvor i landet han begynte. Det best egnede lokalet lå i Aarhus, så her ble den første Jysk Sengetøjslager åpnet den 2. april 1979, til tross for at han selv og familien dengang bodde i Ålborg, men som Larsen sa: Et eller annet sted skulle jo være det første. Siden fulgte en lang rekke butikker verden over. 

Lars Larsen eier personlig JYSK konsernet og har ved siden av dette også interesser i andre selskaper hvor han eier selskapet helt eller delvist: Bolia.com er en europeisk kjede og er en internettbasert møbelbutikk med showroom i store europeiske byer. Interior Direct er storleverandør av møbelinventar til hoteller, kurs- og konferensesentre. Himmerland Golf & Spa Resort er en av Skandinavias best utbygde og attraktive golfbaner med eget golfhotell i toppklasse.

Lars Larsen døde i sitt hjem i Silkeborg i august 2019 med sin nærmeste familie ved sin side. Les mer om historien i Lars Larsen. 

Lars Larsens biografi

Les biografien til JYSKs grunnlegger her. Boken ble utgitt i 2004.