Lars Larsen hadde en drøm

Det startet med en ung mann fra Thy-området i det nordvestlige Danmark med hodet fullt av idéer og energi, og som etter endt læretid i en tekstilforretning og senere i en møbelforretning fikk tanken om å selv starte en kjede av sengetøyslagre.

Den unge mannen var Lars Larsen. Han hadde ikke mange penger, men mange idéer. Og kombinert med masse energi og pågangsmot, lyktes det Lars Larsen å finne noen leverandører samt en liten pengeinstitusjon som ville satse på ham. Pengeinstitusjonen var Nørresundby Banks avdeling i Vodskov, som i øvrig fremdeles er Larsens bankforbindelse.

Startskuddet gikk i Aarhus

Larsen var på det tidspunktet allerede fast bestemt på å åpne en hel kjede butikker. Derfor var det likegyldig hvor i landet han begynte. Det best egnede lokalet lå i Aarhus, så her ble den første Jysk Sengetøjslager åpnet den 2. april 1979, til tross for at han selv og familien dengang bodde i Ålborg, men som Larsen sa: Et eller annet sted skulle jo være det første. Siden fulgte en lang rekke butikker verden over.

Lars Larsen eier personlig JYSK konsernet og har ved siden av dette også interesser i andre selskaper hvor han eier selskapet helt eller delvist: Bolia.com er en europeisk kjede og er en internettbasert møbelbutikk med showroom i store europeiske byer. Interior Direct er storleverandør av møbelinventar til hoteller, kurs- og konferensesentre. Himmerland Golf & Spa Resort er en av Skandinavias best utbygde og attraktive golfbaner med eget golfhotell i toppklasse.

Lars Larsens biografi

Les biografien til JYSKs grunnlegger her. Boken ble utgitt i 2004.