Lamper og lys som skaper stemning

Er du på jakt etter den perfekte arbeidslampe eller stålampe? Lamper gjør mer enn å skape lys. God belysning er helt avgjørende for hvordan vi oppfatter stemningen i et rom. I vårt sortiment finner du alt fra moderne pendellamper til klassiske bordlamper, og alt i mellom. Se vårt utvalg av bordlamper, taklamper, stålamper og gulvlamper. Finn lampene som passer dine rom, din interiørstil og dine behov. Dersom det ikke medfølger lyspære har vi også separate lyspærer i LED.

Les om innkjøperens favorittlamper

Se også vårt utvalg av lanterner og dekorasjonsbelysning som en mindre batterilampe eller lysslynger. Du kan gi rommet en total forandring med fargerike LED-lys striper.

Skap den rette atmosfæren med belysning

Lamper gir ikke bare lys, de skaper også atmosfære og definisjon. De kan avgrense områder, fremheve kunst eller bidra til å skape og opprettholde fokus. Ditt valg av belysning påvirker også øyets komfort, stemningen og til og med rommets tilsynelatende størrelse. For eksempel krever kontorbelysning ofte et godt og klart lys som man får fra leselamper og bordlamper, mens man i stuen kanskje ønsker en mer dempet belysning fra for eksempel pendellamper. Den beste løsningen er ofte å kombinere flere lyskilder i de ulike rommene. 

Finn den riktige belysningen for ditt hjem

Pendellamper: Perfekt over spisebordet eller kjøkkenøya, våre pendellamper har både funksjon og stil. De kan også henges opp gruppevis for en forsterkende effekt.

Bordlamper: Disse funksjonelle lampene kan plasseres på sidebord, skrivebord eller nattbord. Fra keramikk til metall, vårt sortiment representerer en rekke forskjellige designfilosofier.

Vegglamper: Ideell for steder med begrenset plass, våre vegglamper gir direkte eller stemningsbelysning basert på designet. 

Gulvlamper: Våre gulvlamper kan fungere som primær lyskilde i et rom, eller som en sekundær kilde for å fremheve et bestemt område

Lamper til mindre rom: Har du et lite rom er det viktig at du får lyst opp rommet ordentlig. En god belysning, som når helt ut i hjørnene, er med på å skape en større romfølelse. Du har derfor bruk for lamper som gir rikelig med lys uten å ta for mye plass. Velg derfor en lampe med et minimalistisk uttrykk, da den ikke vil ta opp for mye oppmerksomhet og plass i rommet. Det kan for eksempel være lamper i dempede farger som sort, hvit eller grå. En bordlampe i vinduskarmen, eller en vegglampe på en hylle kan være en god løsning til å få lys ut i hjørnene uten å ta gulvplass. Eller en smal stålampe som kan på plass i et hjørne i rommet. 

Belysning til store rom: Skal du innrede et større rom så er mulighetene mange. Store rom krever ofte mer enn bare en lampe. Benytt anledningen til å vise frem din personlige stil.

En stor pendellampe over for eksempel spisebordet kan kombineres med en bordlampe på skjenken eller en gulvlampe ved lenestolen. Du kan velge å holde deg til én lampe som skiller seg ut, eller gå all-in på lamper i spennende materialer og former. Bordlamper i bambus eller med skulpturelle former gir et moderne uttrykk og fanger blikket. Se vårt utvalg av lamper her.

Husk lyspærer og batterier

Husk å kjøpe lyspære til lampen dersom det ikke følger med. Valg av riktig lyspære er det som gir selve lampen liv. LED-pærer er både energieffektive og har en lengre levetid. Uavhengig av lampetype, vil regelmessig rengjøring også sikre optimal lyskvalitet. Har du gått til innkjøp av en stemningsfull batterilampe kan det også være lurt å kjøpe med ekstra batterier. Les om energimerking på lyskilder.