Hodeputer til de små

Barnas søvn er viktig for utviklingen. Vi har et stort utvalg av barneputer og juniorputer som dekker ditt barns individuelle behov. Vi har barneputer og juniorputer med fyll av dun og fjær eller fiber, samt puter fra merket WELLPUR med memoryskum.

Vi har også babyputer med både naturfyll og fiber. Alle våre juniorputer er allergivennlige og er utstyrt med miljø- og helsemerket Øko-Tex. Dessuten kan alle vaskes i maskin, slik at du få fjernet husstøvmidd, smuss og støv. Vaskemiddel for puten din finner du her.

Til barnas juniorputer er det også viktig med en god juniordyne.

5 produkter
    5 produkter

    Hvilken størrelse skal barnet ha på puten?

    Det er svært individuelt hvilken pute barnet ditt trenger. Det avhenger blant annet av barnets alder. Nyfødte trenger ikke pute. Når barnet starter med pute er det 35x40 cm puten som er foretrukket. Senere når barnet bytter til juniorseng kan det være greit å øke størrelsen på puten noe. Da anbefaler vi 40x60 cm

    Hvorfor er det viktig at barnet får god og nok søvn?

    Barn trenger mye søvn av flere årsaker. Søvnen spiller en avgjørende rolle i deres fysiske, kognitive og emosjonelle utvikling. Søvn bidrar til frigjøringen av veksthormoner, som er avgjørende for fysisk vekst og utvikling hos barn. Under søvn skjer også reparasjon og vekst av celler, vev og organer. Søvn hjelper barnet å opprettholde et balansert immunsystem. Et godt nok antall timer med søvn hjelper barnet med å bekjempe infeksjoner og sykdommer. Generelt sett varierer søvnbehovet mellom aldersgrupper. Nyfødte og spedbarn trenger mer søvn enn eldre barn, og søvnbehovet reduseres gradvis etter hvert som barnet vokser opp. Å opprettholde en jevn søvnrutine og et godt søvnmiljø er viktig for å støtte barnets helse og utvikling.