Inspirasjon til å fornye soverommet

Soverommet bør være et sted der du kan slappe helt av. Hvis det er rotete, kjedelig eller upersonlig, er det på tide med en makeover.
Heldigvis er det enkelt å fornye soverommet. Vi kan hjelpe deg på veien, enten du trenger en større eller mindre makeover.
Les våre tips og triks for å gi soverommet nytt liv på en enkel og personlig måte.

x
x

Skap orden på
soverommet

I hverdagen kan det hende at du kaster fra deg en skjorte på et tilfeldig sted på vei ut døren, men orden bidrar generelt til en rolig atmosfære i hjemmet.
Hvis du har problemer med å holde orden på soverommet, kan det være fordi tingene bare trenger sin egen plass.
Klær, sko, smykker og annet tilbehør kan fort bli til rot, men med de riktige triksene blir oppbevaringen en del av det dekorative uttrykket på soverommet.
Esker og kurver kan for eksempel brukes til å organisere garderoben, spesielt for mindre plagg eller sko som ofte tar mer plass enn nødvendig.
Du kan også vurdere å bruke en kommode til å oppbevare mindre gjenstander. Skuffer er en utmerket måte å holde styr på småting på.
Til slutt kan du bruke flettekurver som kan plasseres under sengen eller stå alene på gulvet.

Aksepter statistiske cookies for å se videoer
Klikk på OK-knappen nederst på siden
Body

STYLINGTIPS:

Naturen skaper tekstur

Knagger er vanligvis skjult i gangen eller bak en dør, men en dekorativ knaggrekke kan også henges på veggen i et soverom. Heng favorittskjerf eller hverdagssmykker på den for å skape orden, samtidig som du tilfører et personlig preg.

OPPBEVARING

Inviter naturen inn på soverommet

Naturmaterialer kan gjøre soverommet mer fredfylt. Kombiner gjerne tre, ull og myke tekstiler for å skape et rolig og behagelig rom.
Prøv å legge et behagelig ullpledd på sengen, et lammeskinn på stolen og pynt med noen myke puter. Du kan også style med tremøbler eller hyller.
Planter og blomster er også gode valg til soverommet. De gir soverommet et friskt pust og samtidig noe grønt å se på.
Hvis du ikke har grønne fingre, bør du heller velge kunstige planter. De ser flotte ut og trenger ikke å vannes.

x
x
Body

STYLINGTIPS:

Naturen skaper tekstur

Naturprodukter tilfører tekstur til et interiør på en måte som menneskeskapte materialer ikke kan, og fargene som finnes i naturen er perfekte for soverommet. Bruk naturen til å gjøre det interessant, morsomt og koselig.

SOVEROM

Fremhev din personlige stil

Balanse er nøkkelen til å gjøre soverommet til et godt sted å være. Tomme vegger er sjelden interessante i seg selv.
Når det ikke er noe på veggene, kan rommet virke uferdig, og det påvirker også akustikken.
Men en overfylt vegg kan være distraherende, så det er viktig å finne en god balanse.
Du kan gi veggen personlighet ved å sette sammen en gallerivegg. Velg en vegg på soverommet og heng ulike typer dekorasjoner:

• Fotografier
• Tegninger
• Malerier
• Tekstil
• Treskjæringer
• Knagger

Speil fungerer også godt på soverommet, der de bidrar til å spre dagslyset og får rommet til å virke romsligere. Lek gjerne med formene: Et firkantet, høyt speil på én vegg kan enkelt kombineres med et rundt speil på en annen.
Det finnes også mange typer rammer til speil og andre veggdekorasjoner som kan tilføre variasjon og karakter. Med ubehandlet tre, malt tre, forgylte rammer eller stålrammer kan du skape et uttrykk som er unikt for deg.
Ta hensyn til bredden på rammen. Et lite bilde eller en plakat kan fungere godt i en bredere ramme, mens et stort speil kan se bedre ut med en tynn ramme. Det avhenger av stilen din og hvordan rammene fungerer med resten av rommet.
Veggene er ikke de eneste harde og ofte tomme overflatene på soverommet. Gulvet er noe som ofte blir oversett. Det riktige teppet forvandler gulvet til et innbydende designelement i rommet, samtidig som det gir en myk overflate å stå på om morgenen.

x
x
x
x
Body

STYLINGTIPS:

Gjør det
personlig

Ved å blande forskjellige elementer med noen av dine egne ting, får du en unik look som gjenspeiler personligheten din.

DEKORASJON

Gi sengen et nytt
utseende

Sengen er midtpunktet på soverommet. Det er sannsynligvis det møbelet der vi tilbringer mest tid i hverdagen. Du kan selvfølgelig vurdere å kjøpe en ny seng, men det er flere valgmuligheter som kan friske opp sengen med bare en lett makeover:

• Vurder et nytt sengesett eller sengeteppe. Det er en enkel måte å endre soverommets utseende på.
• Nye pynteputer, et pledd eller nye putetrekk kan skape den luksusopplevelsen du vanligvis finner på et hotell.
• En sengegavl kan bidra til å skape atmosfære på soverommet og gjøre det mer behagelig å sitte i sengen. Du kan innrede med en sengegavl i stoff eller tre, og det er enklere enn du kanskje tror.

Body

BONUSTIPS:

Velg riktig
sengegavl

En sengegavl i stoff gir komfort, samtidig som den bidrar til å bedre akustikken på soverommet. Derimot gir en sengegavl i tre et naturlig preg, og er lett å rengjøre.

SENGEGAVL

Reguler lyset med
gardiner

Du kan velge hvor mye lys og sol du vil slippe inn. Det avhenger av hvor mye lys du ønsker, og hvilken retning soverommet vender.
Hvis du velger å kombinere persienner eller rullegardiner med gardiner, kan du både regulere hvor mye lys du slipper inn og skape en spesiell atmosfære på soverommet.
Lag på lag-effekt med gardiner:

1. Start med et rullegardin nærmest vinduet. Hvis du vil stenge lyset helt ute, kan du bruke et lystett rullegardin.
2. Deretter kan du style med noen tunge gardiner som helst rekker helt ned til gulvet. De får rommet til å føles koselig, og de tunge gardinene bidrar også til å holde på varmen.
3. Det siste laget er et lett gardin som gir rommet en myk glød.

Skap stemning med riktig belysning

Lamper er svært viktige for atmosfæren på soverommet. Hvis lyset er for kaldt og skarpt, kan det være ubehagelig. På den annen side kan det være vanskelig å finne frem hvis belysningen er for svak.
Derfor er det en god idé å ha flere lamper, hver med sitt eget formål. I utgangspunktet trenger du både sterkt lys til å orientere deg, og lamper med et mykere lys for å skape hygge.
Liker du å lese i sengen, er en leselampe en god idé. Du kan vurdere en som monteres på veggen, eller kanskje en gulvlampe som gir konsentrert lys der du trenger det.

Body

BONUSTIPS:

LED-lys på soverommet

Bruk LED-telys på soverommet for å skape en hyggelig atmosfære uten brannfare. LED-lys gir klart, naturlig lys og drypper ikke som vanlige stearinlys. I tillegg kan du få LED-telys med timer-funksjon, slik at du ikke trenger å tenke på å slå dem på eller av.

BELYSNING
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}